Romana      English      Espanol      Francais      Italiano      

 

 

Ingrijirea paliativa este o abordare interdisciplinara care pune in centru calitatea vietii persoanei bolnave si a familiei sale.

Pentru persoanele bolnave de cancer aceasta inseamna atat suportul pe parcursul tratamentelor agresive (dar necesare) impotriva bolii (cum ar fi chimioterapia si radioterapia), cat si suportul in perioada in care aceste tratamente nu mai au indicatie.

 

Important pentru Pacienti !

 

Click pe denumiri pentru

Descarcare Brosuri (format PDF)

Despre greata si varsaturi

Despre morfina

Alaturi de dumneavoastra

 

Statistic, cele mai frecvente simptome ale persoanelor bolnave de cancer avansat sunt: durerea, oboseala, lipsa poftei de mancare, greata, constipatia, somnolenta, insomnia, anxietatea, depresia, dificultatile de respiratie, ameteala.

Controlul simptomatic este o componenta importanta a ingrijirii paliative, un bun control al simptomelor asigurand o calitate a vietii cat mai buna posibil a persoanei afectate de boala si a familiei sale.

De exemplu, printr-un control eficace al durerii persoana bolnava se va putea odihni mai bine, misca mai bine, hrani mai bine, iar familia se va simti mai putin impovarata.

 

 

O persoana nu este reprezentata de boala pe care o are. Persoana poate fi parinte, bunic / bunica, sot / sotie sau fiu / fiica. Face parte dintr-o familie si dintr-o comunitate. Are propriile lui / ei experiente de viata care isi pun amprenta asupra modului in care percepe boala, suferinta sau durerea.

Ca urmare, calitatea vietii are o alta semnificatie pentru fiecare.

Boala afecteaza viata de zi cu zi a persoanei si a familiei, aceasta dorindu-si sa se asigure ca cel drag / cea draga are acces / beneficiaza de cea mai buna ingrijire posibila.

 

 

 

Controlul simptomelor, raspunsul la nevoile identificate ale persoanei bolnave si familiei, precum si buna comunicare pacient   familie profesionisti asigura o ingrijire paliativa de calitate.

 

Asociatia pentru Servicii Mobile de Ingrijire Paliativa

Adresa: Str. Caloian Judetul, nr. 6, bl. D20, sc. 2, parter, ap. 20, interfon 20, sector 3, Bucuresti

Telefon: 0733 918 321 sau 0371 004 491

© Copyright 2009 SMIP. Toate drepturile rezervate.