Romana      English      Espanol      Francais      Italiano      

 

 

 

Echipa mobila de ingrijire paliativa este un serviciu consultativ in spital la solicitarea medicului curant, pentru persoanele internate in diferite sectii cum ar fi oncologie, hematologie, chirurgie, medicina interna, ORL s.a.

Rolul echipei este de a evalua nevoile pacientului, control simptomatic, de a monitoriza interventiile de ingrijire paliativa colaborand cu medicul curant al pacientului. Totodata, echipa furnizeaza informatii si sprijina pacientul si familia astfel incat sa se asigure continuitatea ingrijirii si dupa externarea pacientului din spital.

La inceputul anului 2009, Asociatia pentru Servicii Mobile de Ingrijire Paliativa a semnat un nou contract de parteneriat cu Spitalul Clinic Coltea avand ca obiectiv furnizarea de servicii de ingrijire paliativa prin intermediul echipei mobile de spital.

In luna martie 2009, ca urmare a extinderii interesului pentru acest tip de serviciu, Asociatia a semnat un contract de parteneriat si cu Spitalul Clinic “Prof. Dr. Constantin Angelescu” pentru a veni in sprijinul si mai multor persoane care se confrunta cu boli oncologice.

 

The International Women’s Association of Bucharest (IWA):  in cadrul unui proiect care a urmarit imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu cancer, imobilizate la pat aflate la domiciliu sau internate in Spitalul Clinic Coltea.

 

Programul educational pentru medici rezidenti, sponsorizat de GlaxoSmithKline Oncology, reprezinta o modalitate de instruire a medicilor tineri in ingrijire paliativa. Programul este un curs interactiv de 8 zile in care este abordat controlul simptomelor ca element de baza pentru cresterea calitatii vietii pacientilor oncologici.

 

Programul educational pentru asistentii medicali care lucreaza in sectiile oncologie, radioterapie si hematologie este derulat de Asociatie in colaborare cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, filiala Bucuresti si cu sprijinul financiar al GlaxoSmithKline Oncology.

 

 

Asociatia pentru Servicii Mobile de Ingrijire Paliativa

Adresa: Str. Caloian Judetul, nr. 6, bl. D20, sc. 2, parter, ap. 20, interfon 20, sector 3, Bucuresti

Telefon: 0733 918 321 sau 0371 004 491

© Copyright 2009 SMIP. Toate drepturile rezervate.